Istria – Kvarner – Dalmatia, Croatia – transport cu masina personala – 2018

 

Croatia – sejur individuali 2018

Tariful nu include transportul. Nu asiguram transport pentru Croatia.

click aici pentru oferta hoteluri in Istria sezon 2018

click aici pentru oferta hoteluri in Kvarner sezon 2018

click aici pentru hoteluri in Dalmatia sezon 2018

click aici pentru oferta apartamente in Dalmatia sezon 2018

Tariful include:

•           cazare cu tipul de masa mentionat la fiecare hotel in parte

Croația, oficial Republica Croația este situată în nord-vestul Peninsulei Balcanice, pe țărmul Mării Adriatice. Capitala și cel mai mare oraș al țării este Zagreb. Aceasta se învecinează cu Ungaria la nord-est, cu Serbia la est, cu Bosnia și Herțegovina la sud-est, cu Muntenegru la sud-est, cu Marea Adriatică la sud-vest și cu Slovenia la nord-vest.

Cu tărmul său stancos, neregulat si cu cele peste 1000 de insule, Croația se mandreste cu una dintre cele mai frumoase intinderi de coastă din intreaga Europa.

Majoritatea activității turistice se concentrează de-a lungul coastei Mării Adriatice.

Opatija a fost prima stațiune, fiind deschisă la jumătatea secolului al XIX-lea. Până în anii 1890, ea a devenit una dintre cele mai importante stațiuni balneare din Europa.  Ulterior, au apărut și alte stațiuni de-a lungul coastei și pe numeroasele insule, oferind servicii de la turism de masă până la catering și în alte piețe de nișă, cea mai semnificativă fiind turismul nautic, întrucât există numeroase porturi de agrement, cu peste 16.000 de dane, turismul cultural bazându-se pe orașele medievale de pe coastă și pe numeroasele evenimente culturale ce au loc pe timpul verii. Zonele din interiorul continentului oferă stațiuni montane, agrotourism și băi.

Zagreb este și el o destinație turistică importantă, comparabil cu orașele și stațiunile de pe coastă. Croația se laudă cu marea nepoluată, lucru dovedit de numeroasele rezervații naturale și cu cele 116 de plaje cu steag albastru.

Croația se clasează pe locul 18 în clasamentul celor mai populare destinații turistice din lume.

Cei mai numeroși turiști vin din Germania, Slovenia, Austria și Cehia, pe lângă croați.

Dubrovnik este una dintre cele mai proeminente stațiuni turistice de la Marea Adriatică în sudul extrem al Croației și centrul cantonului Dubrovnik-Neretva.

Split este cel mai mare si mai important oras din Dalmatia, si cel de al doilea oras al Croatiei. Este fost oras venetian, stapanit de Venetia de prin secolul XIV si pana in 1797, iar centrul vechi istoric si Palatul lui Diocletian sunt inscrise pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Insula Brac ascunde una dintre cele mai cunoscute plaje din Croatia, cunoscuta si sub numele de Cornul de Aur, care are o lungime de aproape 580 de metri in larg. Insula Brac este un loc ideal pentru a veni si a te bucura de soarele. Insula Hvar este o destinatie foarte cautata pentru vacantele la malul marii, cu soare puternic si cu peisaje de vis