Delta Dunarii & Dobrogea – 04.6, 11.6, 3.9, 10.9, 17.9, 24.9, 1.10, 8.10.’18 – 169 E

 

169 euro Delta Dunarii si Dobrogea, sejur 4 nopti/ 5 zile – mic dejun si cina hotel de 4*, transport cu autocarul

Date plecare:

04.06, 11.06, 03.09, 10.09, 17.09, 24.09, 01.10, 08.10.2018

– program seniori

Peștera Sf. Andrei – Adamclisi – Halmyris – Canalele Deltei Dunării – Histria – Murfatlar – Constanța

Tariful include:

•           4 nopți de cazare la pensiune 4* în Murighiol, Delta Dunării

•           Mic dejun și cină + un pahar de apă și vin la masă

•           Excursiile de o zi prezentate în program

•           Transport cu autocar modern, cu climatizare, clasificat 3*

•           Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă

Program

                Ziua 1: București – Peştera Sf. Andrei – Adamclisi – Murighiol (420 km)

Plecare din București pe traseul Constanța – Murighiol. Prima oprire o facem la unul dintre cele mai venerate locuri creștine din țara noastră, leagănul ortodoxiei româneşti: Peştera Sfântului Andrei. Continuăm cu o vizită la cetatea Tropaeum Traiani din Adamlisi, ridicată în urma victoriei lui Traian în faţa lui Decebal. Sosire la pensiune în Murighiol, Delta Dunării pentru 4 nopți.

                Ziua 2: Ruinele cetății Halmyris – Excursie în Delta Dunării

După micul dejun vizităm ruinele cetății Halmyris, din Murighiol, unul dintre cele mai importante situri arheologice din România. Continuăm ziua cu o plimbare de jumătate de zi cu barca, pe cel mai vechi braț al Dunării, brațul Sfantu Gheorghe, precum și pe canalele mai retrase, pentru a ne face o idee despre marea diversitate a vieții sălbatice din Deltă.

                Ziua 3: Tulcea – Celic Dere – Cetatea Histria (aprox. 220 km)

După micul dejun avem ocazia de a descoperi Tulcea și explora Muzeul Delta Dunării. Cu această ocazie aflăm mai multe despre geneza și evoluția Deltei, despre flora si fauna acestui loc unic. Este uimitor cum a inaintat Delta de-a lungul timpului, si cum s-a transformat in circa 12.000 ani dintr-un golf in ceea ce este astazi. În apropiere de Tulcea vizităm mănăstirea Celic-Dere, unul dintre cele mai importante centre de spiritualitate dintre Dunăre și Marea Neagră. Apoi, călătorim pe malul mării spre vestita cetate Histria, cea mai veche aşezare urbană din ţară, ridicată în urmă cu peste două mii șase sute de ani.

                Ziua 4: Excursie pe canalele Deltei

Pentru această zi propunem o excursie opțională cu barca (la extra cost), pentru a descoperi alte locuri unice din Deltă și observa flora și fauna sălbatică. Alternativ, vă puteți relaxa și bucura de facilitațile hotelului, pescui sau puteți explora împrejurimile pe cont propriu.

                Ziua 5: Constanța – București (aprox. 350 km)

Încheiem programul în Dobrogea cu o oprire în Constanța și un tur ghidat prin centrul istoric al orașului. Întoarcere în București spre sfârșitul zilei.