Inedit Travel – Alina Tigu – Germania – Cehia

Nurenberg DE – Beroun CZ – Praga CZ – Dresda DE – Hasselune DE – Dortmund DE

 

14 – 19 mai 2015

Germania – Cehia

Alina Tigu – Inedit Travel

6 zile, Germania – Cehia, va puteti bucura din plin si puteti vizita multe locuri frumoase.

14 mai 2015 – Nurenberg, Germania  

Zborul cu Wizz Air pe ruta Bucuresti – Nuremberg  a durat aproximativ 2h15min.

In Nuremberg de la aeroport pana la Hotel Noris am ales sa iau un taxi direct din aeroport, drumul cu taxiul a durat aproximativ 10 min si tariful cu bacsis inclus a fost 15 eur. Hotel Noris 4* este alegerea perfecta raportata la distanta fata de centru , aeroport , tarif, facilitati.

Noris Hotel Nürnberg GmbH

http://www.noris-hotel.de
Bucher Straße 125, 90419 Nurnberg

Mergand pe jos de la hotel Noris Nurenberg pana in centru istoric faceti cam 10 – 12 minute si de acolo puteti incepe explorarea orasului. E nevoie de mai multe zile pentru a va putea bucura de tot ce ofera Nuremberg. Eu am stat doar 1 zi insa am promis ca ma voi intoarce.

15 – 17 mai – Beroun si Praga, Cehia

A doua zi am pornit cu masina catre Beroun, un mic oras din Cehia  (~ 270 km din Nuremberg  si  ~ 30 km distanta fata de Praga). A fost o intoarcere in timp la orasele de provincie din Romania insa cu farmecul lor aparte. Ne-am cazat pentru 2 nopti  la hotel Best Western Grand 4*, situat la 5 minute de centrul istoric.

Hotel Best Western Grand 4*- Beroun – Cehia

http://www.bestwestern-ce.com/bwc/hotel.ct?hotelId=89610#.VYcKfUbhPIU

O zi am dedicat-o vizitei la Praga si o zi am explorat imprejurimile Beroun-ului. Va recomand sa vizitati  castelele din imprejurimi.

Castelul Karlstejn. http://www.hradkarlstejn.cz/home1/  sau http://www.viajoa.ro/recomandari/castelul-karltejn/

Manastirea Svaty Jan Pod Skalou.

18 mai – Dresda, Germania

Parasim Cehia si ne intoarcem in Germania  (~150 km)  pentru o noapte cazare in Dresda. Am ales un hotel un pic mai departe de centru dar cu servicii impecabile, Hotel Prinz Eugen – Dresda.

Hotel Prinz Eugen – Dresda

http://www.hotel-prinz-eugen.de/default.aspx?lang=en

A fost a doua mea vizita in Dresda si am regasit orasul care m-a fascinat acum 4 ani la fel de minunat si  incarcat de istorie. Cina a fost un adevarat rasfat la Schloss Eckberg, rasfat pe care il recomand pentru o experienta culinara ce merita incercata o data in viata. Situat intr-un parc de 15 ha, pe fluviul Elba, între cartierul istoric din Dresda şi cartierul Weißer Hirsch, acest hotel elegant este un palat din secolul al XIX-lea, cu vedere la râul Elba.

http://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-dresda–10-obiective-turistice-de-vizitat-pentru-a-descoperi-orasul-vechi

19 mai – Haselunne, Dortmund 

Pentru ca zborul de intoarcere catre Romania era dupa amiaza  din Dortmund, am decis ca ultima noapte de cazare sa o  petrecem la Haselunne. (~200 km de Dortmund si ~570 km de la Dresda). Daca va aflati in zona in interes de serviciu sau pe un itinerariu de vacanta nu aveti idee de cazare , va recomand hotelul la care am stat, Hotel Burgotel 3*. Hotelul este ca un minicastel, cu personal foarte amabil si servicii de calitate asa cum gasim in toate hotelurile  din Germania.

Hotel Burgotel 3* – Haselunne  

http://www.booking.com/hotel/de/burghotel-haselunne.ro.html

Alina Tigu

Impresii de calatorie, Germania – Cehia