partea a 2 -a Grecia 30.08 – 08.09.2014, 9 nopti cazare – Chef de duca… istorie… temple… zei… mare… soare… pesteri… ulei de masline… Grecia Pelopones…..

04 –06 septembrie – Gythio – Kilini Port catre Zakynthos 280 kmam luat ferry 51 eur/2 adulti+ 1 copil + masina/sens – deci 102 eur transfer ferry dus – intors. Durata transfer ~1h/ sens. www.ionianferries.gr

Puteti lasa masina in port si atunci economisiti 28.5 eur X 2 = 57 eur… insa pentru ca noi am avut doar 2 zile la dispozitie si multe bagaje  am vrut sa beneficiem si de libertatea de a cumpara ulei de masline si alte suveniruri (sapunuri/ crème home made…. etc) .

In drum spre port Kilini ne-am oprit la Olympia dar pentru ca am gresit drumul si era sa pierdem si ferry am renuntat sa vizitam Muzeul Arheologic. L-am vazut de sus putin.

Cazarea, desi foarte ieftina  – la Herodotos Studios 3http://www.booking.com/hotel/gr/herodotos-studios.ro.html#rt-lightbox-open –48 euro/ 2 nopti/1 studio cu vedere la mare fara masa – nu ne-a impresionat, chiar daca era aproape de plaja si aveai cateva magazine in drum sa te gospodaresti… bucataria din studio lasa de dorit… ma refer la vesela… fierbator etc etc… intr-un cuvant… curatenia nu era punctul lor forte.

ZALYNTHOS 1 ZALYNTHOS 2Insula foarte faina, am apucat sa facem o excursie cu vaporasul la  Caretta – Caretta O incursiune in lumea broastelor testoase Caretta – Caretta, la bordul Submarinului Galben am vazut  faimoasele testoase in mediul lor natural precum si alte vietati marine din Marea Ionica. Ne-am oprit  pe insula Marathonisi pentru o scurta sesiune de inot si plaja…

06 – 07 septembrie – Parasim insula Zakynthos cu ferry de dimineata de la ora 10.15. La 11.15 eram déjà in port la Kilini – catre ultima noapte de cazare la Sidirokastro (via Petra – Delphi)  – ~ 640 km

Am trecut  prin Petra fara oprire insa am decis sa facem un scurt popas la Templul lui Apollo din Delphi. Delphi (sau Delfi) este un oraș în Grecia antică, casă a Oracolului delfic în mitologia greacă, dedicat zeului Apollo și locuit de nimfa Cassotis, care era venerată în întreaga lume antică. Vechii greci considerau Delphi ca fiind centrul universului.

Merita urcusul pana la templul si chiar mai sus… te intalnesti o data in viata cu asa ceva… cu putina imaginatie poti simti o cearta a zeilor sau o desfatare a lor cu licorile preferate.

 DELPHI 1 DELPHI 2 DELPHI 3 DELPHI 4

 

Cazare Sidirokastro  Hotel Agnatio & SPA 4* 1 camera tripla cu mic dejun http://www.booking.com/hotel/gr/agnantio-spa.ro.html -cotat 9.2 pe booking – de asemenea, hotel impecabil – desi hotelul este situat intr-un orasel rupt de lume (cel putin asa parea in seara in care am ajuns noi)  recomand cu toata increderea sa faceti ultima noapte de tranzit catre Romania la acest hotel fata de o cazare in  Salonic… chiar daca mai aveti de condus inca o ora dar a doua zi veti fi mult mai aproape de granita cu Bulgaria.

Hotelul este folosit de foarte multi romani pentru tranzit, serviciile sunt foarte bune si totul este curat, micul dejun foarte bogat si gustos.

07 septembrie – Sidirokastro – Bucuresti – ~ 570 km

Daca doriti o vacanta activa, Peloponesul este alegera perfecta sa retraiti Legendele Olimpului si totodata sa va relaxati pe oricare din plajele cunoscute sau mai putin cunoscute ale Sudului Greciei. Perioada recomandata este sfarsit de august  – inceput de septembrie cand deja nu mai sunt atat de multi turisti si tarifele sunt mult mai mici iar gazdele vor avea timp sa se ocupe de toate nevoile si dorintele dumneavoastra. 🙂

Efharisto & Kalinihxta!