Creta – Heraklion

 

Creta – Heraklion

Creta – Heraklion a devenit mai accesibila deoarece pe linga clasicele zboruri charter au aparut si alte zboruri directe pe perioada vacantei de vara. Prin urmare oferta este diversa in functie de locurile disponibile la avion sau cazare.

oferta la cerere poate include unul sau mai multe dintre serviciile mentionate mai jos:

Bilet avion cursă charter, zbor de linie cu tranzit sau zbor low cost

București – Heraklion – București;

Transfer aeroport-hotel-aeroport;

Cazare cu tipul de masa mentionat in fiecare oferta in parte

Asistenta turistica la destinatie sau vacanta pe cont propriu

Taxe de aeroport

Farmecul insulei Creta – excursii posibile pe cont propriu cu masina inchiriata sau cu agentii locale

Palatul Knossos 

Excursie în care vei descoperi impresionanta civilizaţie Minoică. Vei face o incursiune în istorie vizitând ruinele Palatului Regelui Minos din Knossos. După amiaza se petrece în Heraklion, capitala Cretei, unde ai ocazia de a face shopping și de a vizita orașul. Imaginează-ti sa fii în Paris si să nu vizitezi Turnul Eiffel. Similar este să fii in Creta si să nu vizitezi Knossos.

Santorini 

Santorini, frumoasa insula din sudul arhipelagului, cunoscută datorită fenicienilor, a vulcanului care a erupt in secolul al XV lea i.Hr., cunoscută ca fiind ultimul loc in care a trăit Homer, este o excursie pe care nu trebuie să o pierzi. In Santorini se face turul insulei, oprind in orasele Oia si Fira, capitala insulei.

Jeep Safari 

Plecarea din Hersonissos se face la aprox. la ora 9 dimineată, mergand spre satul Kastelli (cca.15 km), dupa care se face o oprire de cca. 30 minute pentru cafea sau snack (extra). De aici ne indreptăm spre intersectia cu Alkalokhory (cca. 5 km). Continuăm spre satul Avli (cca. 2 km), unde va incepe primul nostru safari (cca. 10 km -1 ora) până in satul Skinias. La ieșirea din sat vom  începe al doilea safari, străbătând niște chei. Dupa 20 km, oprire in satul Keratokampus pentru  barbeque si baie 2  ore. Dupa 12 km de  drum asfaltat, in direcţia satului Viannos, incepem al treilea safari spre satul Karavado (cca. 10 km). După o oprire de 30 minute ne întoarcem la hotel (cca 1 ora).

Spinalonga BBQ 

Dupa o plăcuta călătorie cu autocarul pana in satul de pescari Elounda, imbarcare într-o mini croazieră spre insula Spinalonga. Dovada ocupaţiei veneţiene o constituie fortăreaţa care imprejmuiește satul astăzi abandonat. Drumul continuă către insula Kolokytha, unde te vei desfăta in apele de cristal ale golfului Mirabello si poţi participa la un barbeque. Pe drumul de întoarcere vom face o scurtă pauză de cafea în faimosul oras Agios Nikolaos.

Seara cretana 

Petrece o seară în stil cretan, în satul tradiţional Karouzanos, unde vei degusta specialitaţi din bucataria greceasă, iar vinul va fi la discreţie. Și pentru ca seara să fie completă, vei asista la un spectacol de muzică și dansuri grecești, pe care vei avea ocazia să le exersezi.

Nu pierde in Creta:

– Vechile orașe Chania si Rethymnon, care și-au păstrat farmecul tradiţional.

– Knossos Palace, cel mai celebru dintre palatele minoice, construit in cca 1900 i.Hr.

– Grota Diktiana. Conform legendei, Rhea l-a născut pe Zeus in această grotă.

– Explorează Cheile Samariei, cel mai lung defileu din Europa si care oferă cel mai spectaculos peisaj din Creta.

– Testează-ţi abilitaţile intr-unul dintre variatele sporturi pe apă ale insulei: scuba-diving, water-skiing, banana rides etc.

– Comandă pește sau fructe de mare proaspete, simplu preparate la o tavernă de pe malul mării.

– Delectează-te cu loukoumades, desert întalnit numai in Creta.

– Gustă tsikoudhia, băutura alcoolică tare tradiţional cretană.

– Incearcă viaţa de noapte din Hersonissos, Malia, Agios Nikolaos, Elounda.