Santorini

Santorini – Grecia

Santorini a devenit mai accesibila deoarece pe linga clasicele zboruri charter au aparut si alte zboruri directe pe perioada vacantei de vara. Prin urmare oferta este diversa in functie de locurile disponibile la avion sau cazare.

oferta la cerere poate include unul sau mai multe dintre serviciile mentionate mai jos:

Bilet avion cursă charter, zbor de linie cu tranzit sau zbor low cost

București – Santorini – București;

Transfer aeroport-hotel-aeroport;

Cazare cu tipul de masa mentionat in fiecare oferta in parte 

Asistenta turistica la destinatie sau vacanta pe cont propriu

Taxe de aeroport 

Insula Santorini, aflată în sudul Mării Egee la 120 de mile marine de Creta, atrage turistii mai ales datorită faimei potrivit căreia în această regiune s-a găsit legendara Atlantida. Aici se află un sat-castel, Pyrgos, celebru pentru că are mai multe biserici (75) decât case. De altfel, se spune că Santorini este locul în care „sunt mai multe biserici decât case, mai mult vin decât apă, mai multi măgari decât bărbați”.

Numele Santorini este unul recent, și vine de la biserica de pe insulă, închinată Sfintei Irene, numită Aghia Irini de greci și Santa Rini de marinarii străini. Monument de arhitectură și geologie, insula este pentru mulți emblema vizuală a Greciei. Un spațiu care s-a născut prin dispariția unei civilizații.

Stâncile „povestesc” despre cea mai mare catastrofă naturală ce a scuturat Mediterana, dar care a creat două plaje faimoase în lume, Plaja Rosie și Plaja Neagră, și un decor fabulos pentru asfințitul soarelui.

Descoperiti insula Santorini pe cont propriu 

Descoperiți sudul Insulei Santorini

Partea de sud a insulei Santorini – Mănăstirea Prophet Elias construită în cel mai înalt punct al insulei Santorini, unde panorama asupra insulei taie respirația oricărui vizitator.

Cel mai tradițional sat din Santorini, Megalohori.  Continuati cu Akrotiri, sit arheologic, unde există un castel venețian și numeroase biserici. Veți vizita imprejurimile acestei asezări antice, iar apoi puteti pleca spre satul Emborio, un sat mare situat in partea de sud a insulei. La final va puteti opri pe plaja Perivolos si apoi la o vinarie locala traditionala.

Thira antica

Plecare din Kamari. Se vizitează Thira antica,  așezat pe muntele Messa Vouno, la altitudinea de 356 m. A fost inființată în sec 9 i.H. de către coloniștii Dorieni conduși de Theras, și a continuat să fie locuită până la inceputul periodei Bizantine.

Apus în Oia

Mănăstirea Panagia Episkopi, construită în perioadă bizantină (secolul 11 i.e.n.) cu pereţii foarte frumos pictaţi. Biserica a reuşit să supravieţuiască multor cutremure. In drumul spre Oia va puteti opri la ceea ce a ramas din castelul veneţian din Pyrgos, apoi în Imerovigli, pentru a admira priveliştea superba asupra vulcanului. Ultima oprire va fi în Oia, unde se vizitează galeriile de arta ale artiştilor ce isi expun aici creatiile inspirate de frumuseţea locului. Excursia se încheie în satul Oia unde veţi admira un apus de soare spectaculos.

Croazieră Caldera

Din portul Anthinios va puteti imbarca pe un vapor tradiţional. Prima oprire va fi la Insula Nea Kameni, unde  vă veţi  apropia  de  craterul  Vulcanului,  încă activ. Nea Kameni s-a format în urma unei erupţii vulcanice între anii 1550 – 1500 i.e.n. Astfel s-a format Caldera şi încă 2 mici insule, Thirassia şi Nea Kameni. Ultima  oprire  este la  Insula  Thirassia  unde puteţi lua prânzul sau face o baie.  Excursia se încheie în satul Oia unde veţi admira un apus de soare spectaculos.