Ungaria – Gyula, Hajduszoboszlo, Szeged – transport cu masina personala

Ungaria – Gyula – sejur vara 2016

Nu asiguram transport pentru Ungaria.

click aici pentru oferta sejur Ungaria GYULA 2016

click aici pentru oferta sejur Ungaria HAJDUSZOBOSZLO 2016

click aici oferta sejur Ungaria SZEGED 2016

ORAŞUL GYULA

În oraşul Gyula se află una dintre cele mai frumoase băi din Ungaria aflată într-un parc al Castelului Almassy.  Cetatea gotică este simbolul oraşului care este singura din Europa Centrală construită din cărămidă.

Băile Cetăţii dispun de 19 piscine printre care piscină termală şi de wellness, piscină pentru copii, piscină cu valuri artificiale şi jacuzzi, tobogane şi camicaze, piscină de înot de 50 m. Apa termală are o temperatură de 72oC şi izvoreşte de la o adăncimea de 2005 m. Are efecte terapeutice mai ales pentru bolile aparatului locomotor,  tratamente de reabilitare posttraumatică, boli ginecologice cu inflamaţii cronice. Centrul de terapie funcţionează pe tot parcursul anului. Pacienţii au la dispoziţie băi de nămol,  tratamente fizioterapeutice, băi cu greutăţi, masaje medicale, gimnastică şi înot medical.

* Locuri de vizitat

Expoziţie despre istoria radioului : colecţia este alcătuită din 120 de piese de la începuturile istoriei radiolului pănă la produsele Orion.

Sala Dürer : galeria găzduieşte expoziţii sezoniere.

Casa memoriala Erkel Ferenc: compozitorul imnului Ungariei şi fondatorul operei din Budapesta.

Muzeul Gospodăriei Ţărăneşti: este situat la marginea oraşului. Prezintă stilul de viaţă a ţăranilor de la sfărşitul secolului XIX pănă la începutul secolului XX.

Casa Ladics: casa în stil baroc, a fost cosntruită în forma L şi în cele 6 săli prezintă lumea provincială a burghezilor din secolele XIX şi XX.

Cetatea: a fost construită în secolul al XV-lea. Muzeul prezintă   istoria militară a cetăţii. În cele 24 de săli sunt prezentate întămplările istorice din ultimele şapte secole.

STAŢIUNEA HAJDUSZOBOSZLO

Situata la 20 km de oraşul Debrecen, Hajduszoboszlo este cea mai cunoscută staţiune din Ungaria. Atracţia principală este baia termală, Aquaparcul şi Aqua Palaceul. Apa care ajunge la suprafaţă este bogata în sare, iod şi brom. Datorită efectelor terapeutice este cunoscută ca “Mecca Reumaticilor” dar vara îi atrage şi pe cei care vor numai ştrand. Oferă piscine termale pentru tratamente, 13 piscine de agrement (piscină cu valuri, piscină pentru copii, piscină acoperită etc.) plajă cu nisip, palmieri, corabia piraţilor.

Vara pentru distracţie, Aquapark-ul este cea mai bună soluţie. Are 12 m inaltime şi 9 piste,printre care kamikaze, topogan spirală, “gaură neagră” şi “râul nebun”.

Complexul acoperit Aqua Palace este compus din două clădiri. Prima clădire oferă bai tematice (baie romană, baie în peşteră cu gheaţă, baie termală Pavai, baie tropicală, baie Gange, baie marină), piscine pentru copii, sală de odihnă pentru bebeluşi, centru Spa şi Wellness (saună, baie cu aburi), topogane pentru adulţi şi copii, piscină exterioară, bazin de înot, restaurant, cafenea, terasă de plajă, vestiar. A doua clădirea este pentru surf. Oferă piscină pentru surf, teren de squash, tenis de masă, snack bar, solar, salon de înfrumuseţare, vestiar, cameră de relaxare, sală de spinning.

SZEGED

Szeged este cunoscut ca „oraşul soarelui, al statuilor şi al fântânilor”. Este situat în partea de sud a Ungariei la cca. 50 km de graniţa cu Romania.

Simbolul oraşului este Piaţa Dom şi ceasul muzical situat vis a vis de Dom . Aici are loc în fiecare vară Festivalul de Teatru şi Operă. Mărimea Pieţii Dom este asemănătoare cu mărimea Pieţii San Marco din Veneţia. Aici se află cel mai vechi turn din oraş care datează din secolul al XI-lea. Biserica este ornamentată cu mozaice, statui şi reliefe.

Grădina Zoologică din Szeged este cea mai întinsă din Ungaria. Cea mai spectaculoasă parte o constituie zona care aminteşte de atomosfera pampasului şi a junglei din America de Sud.

Sinagoga datează din anul 1900 şi a fost construita în stilul art nouveau.

Băile Anna

Baia s-a deschis în anul 1896 şi se află într-o clădire monument. Apa termală este inodoră, de duritate scăzută, alcalină şi conţinut ridicat de fier.  Este recomandată pentru boli ale aparatului locomotor, articulaţiilor cauzate de uzură, afecţiuni ale coloanei, afecţiuni ginecologice.

Baia Napfényfürdő Aquapolis

Baia s-a deschis în anul 2010 şi oferă posibilitate de tratament, regenerare şi distracţie pentru toate varstele.  Dispune de 13 tobogane (printre care cel mai lung din Europa). Piscina interioară este legată cu piscina de welness din exterior. Pentru copii se oferă distracţie pe 4 nivele şi un colţ special pentru joacă. Ştrandul include o piscină pentru înot, piscină cu tobogan şi piscină pentru copii. Pentru tratament există un centru medical cu 14 camere.

Apa care ajunge la suprafaţă de la o adăncime de 1551 m are o temperatură de 70o C. În centrul de terapie se oferă tratamente cu apa curativă , băi în cadă cu apă termală, împachetare cu nămol, masaj medical, gimnastică acvatică, servicii medicale complexe.

Zona de wellness dispune de piscină, jacuzzi, saună, baie cu aburi, cameră salină, tepidariu.