Circuit, autocar, Grecia – Mt Athos – tarif 95 eur/1 pers – 1+2 nopti/ 4 zile

DELPHI 4Grecia – circuit cu autocarul

– Sfantul Paisie Aghioritul – optional croaziera Muntele Athos –

1 noapte pe drum + 2 nopti cazare/ 4 zile

Aprilie: 7-10.04, 14-17.04 Mai: 5-8.05, 19-22.05 Iunie: 2-5.06

Septembrie: 15-18.09 Octombrie: 13-16.10

 

Tarif: euro 95,-/1 persoana sejur cu mic dejun

Tarif: euro 125,-/1 persoana sejur cu mic dejun si cina

suplimentar plata excursie optionala croaziera Muntele Athos, 25 euro

Salonic, Sf. Dimitrie Izvoratorul de Mir – Souroti, Sf. Paisie Aghioritul – Manastirea Sf. Anastasia Vindecatoarea – Ouranopolis, croaziera optionala in jurul Muntelui Athos – Manastirea Rila

Ziua 1, joi. Bucuresti – Salonic (700 km)

Intalnire la ora 19.30 in Bucuresti, la Autogara din Calea Grivitei nr. 158, plecare la ora 20.00 pe ruta Bucuresti – Ruse – Plevna – Sofia – Kulata – Salonic. Noaptea de joi spre vineri se petrece in autocar parcurgind drumul catre Grecia.

Ziua 2, vineri. Tur al orasului Salonic – Paralia Katerini (70 km)

Ajunsi in Salonic, ne vom indrepta catre Biserica Sfantul Dimitrie Izvoratorul de Mir, unde avem ocazia sa ne inchinam la moastele Sfantului Dimitrie Izvoratorul de Mir. Ne vom deplasa pe jos catre Biserica Sfantul Gheorghe, cea mai veche biserica din Grecia (sec. V), apoi vom vedea Arcul lui Galeriu, monument situat pe Calea Ignatia, ridicat in anul 304 d.Hr., din porunca imparatului Galeriu in amintirea victoriei romanilor asupra persilor din anul 297. Ne indreptam catre Biserica Sfanta Sofia (cea mai mare si renumita biserica din Salonic), unde sunt moastele Sfantului Vasile cel Nou si apoi catre Catedrala Mitropolitana care adaposteste moastele Sfantului Grigorie Palama. Turnul Alb, simbol al orasului, ridicat in sec. al XV-lea, aflat pe faleza, este ultimul obiectiv pe care il vizitam in turul pietonal al orasului Salonic. Cazare la hotel in Salonic/ Paralia Katerini.

ZIUA 3, sambata. Paralia Katerini – Souroti – Ouranopolis – Paralia Katerini (430 km)

Dupa micul dejun ne indreptam catre Manastirea Suroti. In biserica mare sunt adapostite cu mare evlavie moastele Sfantului Ioan Teologul si ale Sfantului Arsenie Capadocianul. Manastirea este ocrotita si de Cuviosul Paisie Aghioritul, care este inmormantat in curtea manastirii. De aici ne vom indrepta catre localitatea Vasilika, unde se afla Manastirea Sfanta Anastasia Vindecatoarea. In biserica manastirii se pastreaza Capul Sfintei Anastasia cea Izbavitoare de otravuri, trupul intreg al Sfantului Teona, Lemn din Sfanta Cruce, dar facut manastirii de Sfanta Teofana, dar si alte sfinte odoare. De aici ne indreptam catre Ouranopolis de unde, optional, se poate face o croaziera in jurul Muntelui Athos (25 euro) si vom putea vedea Manastirile Dochiariu, Xenofont, Russikon (Sf. Pantelimon), Xiropotamu, Portul Dafni, Simonopetra, Grigoriu, Dionisiu, Sf. Pavel, Schitul Nou (nea Skiti), Schitul Sfanta Ana (Agia Anna). Cazare la hotel in Salonic/ Paralia Katerini.

ZIUA 4, duminica. Paralia Katerini – Bucuresti (780 km)

Mic dejun. Plecam spre casa si facem o oprire la Manastirea Rila, cel mai mare complex monahal de pe teritoriul Bulgariei si, totodata, unul dintre cele mai importante monumente culturale, istorice si arhitecturale cunoscute in Europa Rasariteana. Face parte din patrimoniul UNESCO din anul 1983. Manastirea este inchinata Sfantului Ioan de Rila († 946) – un sfant eremit de origine bulgara, despre care se crede ca ar fi pus bazele primului asezamant monahal de aici in secolul al X-lea. In biserica manastirii se pastreaza moastele Sf. Ioan de Rila, cel care este ocrotitotul Bulgariei. Ne urmam drumul spre Sofia – Ruse – Bucuresti. Se ajunge in Bucuresti in functie de trafic si formalitatile vamale.

Servicii incluse:

Transport cu autocar climatizat, clasificat ;

2 cazări cu mic dejun la hotel de 3* – Cazare la hotel in Salonic/ Paralia Katerini.

Supliment de cină (15 euro-2 cine)

Ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu și preot însoțitor/teolog

Servicii neincluse:

Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale)

Alte taxe şi cheltuieli personale

Excursie optională croaziera in jurul Muntelui Athos (25 Euro)

Bonus NOU! Pachet asigurări inclus: asigurare medicală, asigurare storno, asigurare de bagaj doar pentru posesorii de PELLERIN CLUB CARD (acest card se achizitioneaza contra unei taxe)

Reducere 20% la croaziera optionala in jurul Muntelui Athos pentru posesorii de PELLERIN CLUB CARD

Alte informatii:

 • Minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera)
  • Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.
  • Categoria hotelurilor este cea oficiala pentru Grecia
  • Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in functie de data achitarii avansului si semnarii (intocmirii) contractului.
  • Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
  • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.