Circuit cu avionul Israel, sejur 5 nopti/ 6 zile
Aprilie: 19-24.04 Mai: 16-21.05, 23-28.05
tarif: euro 590,-/1 persoana taxe incluse
Haifa – Cana Galileii – Muntele Tabor – Muntele Fericirilor – Capernaum – Marea Moarta – Ierusalim, Muntele Maslinilor, Muntele Sion, Via Dolorosa Bethleem – Manastirea Sf. Sava – Manastirea Hozeva
Ziua 1. Bucuresti – Tel Aviv – Haifa
Prezentare in Aeroportul Bucuresti OTOPENI la ora 07.45 pentru zbor Bucuresti-Tel Aviv cu compania El Al. Ajunsi in Tel Aviv, dupa formalitatile vamale ne incepem pelerinajul in Tara Sfanta, urcand coasta Marii Mediterane pe urmele Sf. Petru pana la Cezareea, locul unde Corneliu a fost botezat si de unde Sf. Pavel a plecat la Roma. Scurt popas pentru vizitare la apeductul roman. Continuam cu vizitarea orasului Haifa si a frumoaselor gradini suspendate Bahai si Biserica Stella Marris (grota prorocului Ilie Tezviteanul). Cazare si cina la hotel in Tiberias/Nazareth.
Ziua 2. Cana Galileii – Nazareth – Muntele Tabor – Muntele Fericirilor – Capernaum
Mic dejun. Ne incepem ziua de pelerinaj cu vizita la Cana din Galilea, locul unde a avut loc prima minune a lui Iisus, minunea prefacerii apei in vin; continuam cu orasul Nazareth, situat in partea nordica a Israelului, descris ca fiind locul copilariei lui Iisus Hristos. Aici vom vizita Biserica Ortodoxa Sf. Gavriil, ridicata deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria si aflat in apropierea casei acesteia din Nazaret, biserica pictata de fratii Morosanu in 1977, apoi vom merge catre Biserica Catolica Buna-Vestire, in incinta careia se afla grota in care Fecioara Maria a fost instiintata de Arhanghelul Gavriil ca Il va naste pe Iisus. Ne indreptam catre Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbrea la Fata a Domnului; in biserica greco-ortodoxa se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Continuam cu Muntele Fericirilor unde vom vizita biserica construita pe locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a tinut predica despre fericiri. Muntele se inalta la 175 m deasupra nivelului Marii Galileii, dar totodata este la 35 m sub nivelul Marii Mediterane. Ne vom relaxa cu o croaziera pe Marea Galilei asa cum era pe vremea Mantuitorului. Vom merge catre Capernaum, orasul cel mai iubit de catre Mantuitorul si unde a savarsit cele mai multe minuni; aici vom putea vedea ruinele Sinagogii si ale casei unde a fost vindecata soacra Sf. Petru. La mica distanta se afla Tabgha – loc ce aminteste de minunea inmultirii a 5 paini si 2 pesti si hranirea a peste 5000 de oameni. Cazare si cina la hotel in Tiberias/Nazareth.
Ziua 3. Qumran – Massada – Marea Moarta
Mic dejun. Coboram pe valea Iordanului, cu oprire la raul Iordan – Yardenit unde este un loc amenajat pentru binecuvantarea credinciosilor in apele Raului Iordan. Ajungem in zona orasului Ierihon, cel mai vechi oras din lume, si vizitam, langa Qumran, un magazin de produse cosmetice pe baza de saruri din Marea Moarta. De aici ne indreptam catre Cetatea Massada – locul unde s-au luptat evreii cu romanii, dupa care vom face un scurt, dar relaxant popas la Marea Moarta – lipsita de viata si situata in cel mai jos punct al lumii – 420 m sub oceanul planetar. Plecam spre Ierihon, de unde vom avea privire panoramica asupra Manastirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. Cazare si cina la hotel in Bethleem.
Ziua 4. Ierusalim – Muntele Maslinilor – Bethleem – Biserica Nasterii Domnului
Dupa micul dejun vom merge in Ierusalim, numit si Orasul Pacii, pe Muntele Maslinilor, unde vom vizita: Manastirea Ortodoxa a Inaltarii Domnului ce aminteste de Inaltarea Domnului la cer si unde avem prilejul de a vedea locul unde a fost gasit pentru a doua oara capul Sf. Ioan Botezatorul; Manastirea Pater Noster, loc unde, potrivit traditiei, Mantuitorul i-a invatat pe ucenicii Sai Rugaciunea Domneasca „Tatal nostru”; Manastirea „Dominus Flevit” („Domnul a plans”) zidita in forma de lacrima, pe locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a plans lipsa de pocainta a celor din Cetatea Sfanta, dar a deplans si soarta pe care o va avea Ierusalimul; Gradina Ghetsimani, cu Biserica Natiunilor ridicata pe locul in care Mantuitorul s-a rugat inainte de a fi prins; Biserica Mormantul Maicii Domnului unde vom cobora cele 48 de trepte pana la Mormantul Fecioarei Maria, si Grota Tradarii, grota unde a fost inchis Iisus inainte de judecata. Dupa aceea vom merge pe Muntele Sion, unde sunt Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul „Cina cea de Taina” (locul primei biserici crestine din lume) si Mormantul Sfantului Prooroc si Psalmist David. Vizita in zona evreiasca a Sfintei Cetati, la Zidul Plangerii. Dupa amiaza vom merge in Bethleem unde vom admira Biserica Ortodoxa a Nasterii Domnului, ce adaposteste Pestera in care s-a nascut Domnul Iisus Hristos si icoana facatoare de Maicii Domnului numita “Betleemita” sau “Aparatoarea Bethleemului”. Cazare si cina in Bethleem.
Ziua 5. Man. Sf. Sava – Man. Hozeva – Ierusalim – Via Dolorosa (Drumul Crucii)
Dupa micul dejun ne vom deplasa in pustiul Iudeii pentru a vizita Manastirea Sf. Teodosie, cu Pestera Magilor in care se afla mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma si Damian. De la Manastirea Sf. Teodosie ne vom deplasa cu taxiurile catre Manastirea Sf. Sava, manastirea care dateaza din sec. al V-lea si care adaposteste moastele Sf. Sava (accesul in incinta manastirii este permis doar barbatilor). Apoi vom merge catre Hozeva unde vom vizita Manastirea Sf. Gheorghe, ale carei baze au fost puse de Sfintii Ioachim si Ana, fiind locul unde cei doi sfinti s-au rugat pentru daruirea unui prunc. Initial, biserica manastirii era inchinata Maicii Domnului. Astazi, insa, dupa reconstruiri si renasteri, biserica poarta drept hram pe Sfantul Gheorghe Hozevitul si pe Sfantul Ioan Iacob de la Neamt. Tot in manastire se afla si pestera unde a trait multi ani Proorocul Ilie. Vom pleca spre Ierusalim si vom intra in Cetatea Sfanta a Ierusalimului pe poarta Sf. Stefan. Parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mantuitorului Iisus Hristos, ajungand la Biserica Sf. Invieri in care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormant, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc. Cazare si cina la hotel in Bethleem.
Ziua 6. Ein Karem – Tel Aviv – Bucuresti
Mic dejun. Deplasare la Ein Karem, patria Sfantului Ioan Botezatorul. Aici vizitam Biserica si locul unde s-a nascut ”cel mai mare om nascut dintr-o femeie” si Izvorul Sfintei Fecioare Maria, locul intalnirii Fecioarei Maria cu vara sa Elisabeta. Ne deplasam catre Tel Aviv si facem tur de oras cu autocarul, apoi vizitam orasul vechi Jaffa, unde admiram biserica ce adaposteste moastele Sf. Gheorghe. Transfer la aeroport pentru zborul spre tara.
Servicii incluse:
- transport avion Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti
- taxe de aeroport
- asistenta in aeroport la sosire
- 5 nopti cazare la hoteluri de 3/4*(categoria este valabila si aferenta pentru Israel) conform clasificarii
- demipensiune (2 mese pe zi – conform programului; intrare cu cina, iesire cu mic dejun)
- croaziera pe Marea Galileii
- taxe de intrare la obiectivele din program
- transport cu autocar cu aer conditionat, conform programului
- preot insotitor din partea agentiei si ghid local vorbitor de limba romana
Servicii neincluse:
- taxiul pe Muntele Tabor (aproximativ 5 Euro de persoana)
- taxiul la Manastirea Sf. Sava (aproximativ 5 euro de persoana)
- biletul pentru telecabina si biletul de intrare la Catatea Massada
- tips & porter in valoarea de 2 Euro de persoana pe zi (se achita obligatoriu catre ghidul israelian)
- supliment optional pentru masa de pranz la croaziera pe Marea Galileii (aproximativ 15 Euro/pers.)
- masa de pranz
- cheltuieli personale
Alte informatii:
- Compania aeriana isi rezerva dreptul de a modifica orarul de zbor.
- Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru Israel.
- Bagaje: bagajul de cala (1 buc.) max. 20 kg/pers., bagajul de mana max. 7 kg/ pers. (fara lichide, cosmetice, obiecte taioase sau ascutite)
- Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
- Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.