Iasi, Moldova – 04.06, 18.06, 02.07, 27.08, 29.11.2018 – 159 euro

 

159 euro Iasi si Moldova, sejur 4 nopti/ 5 zile – mic dejun hotel de 4*, transport cu autocarul

Date plecare: 04.06, 18.06, 02.07, 27.08, 29.11.2018

Puncte de imbarcare:
Bucuresti, Buzau, Focsani

Tariful include:

•           4 nopți de cazare la hotel 4* în Iasi

•           Mic dejun

•           Excursiile de o zi prezentate în program

•           Transport cu autocar modern, cu climatizare, clasificat 3*

•           Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă

·   Supliment cina in cadrul hotelului: 10 euro/ cina

Program

Ziua 1: Bucuresti – Mausoleul de la Marasesti – Bacau – Iasi (429 km)

Plecare din Bucuresti dis-de-dimineata. Pentru ca drumul nostru trece prin Marasesti, profitam de ocazie sa admiram Mausoleul Eroilor, iar la Bacau facem un popas la Curtea Domneasca. Sosire la hotel in Iasi, unde petrecem urmatoarele 4 nopti.

Ziua 2: Turul orasului Iasi

Dupa micul dejun, pornim intr-un tur de descoperire a Iasiului, oras-bijuterie! Cladiri superbe, oameni veseli si zambitori, stradute pitoresti si piete mari unde uiti notiunea timpului si unde fiecare pas te poarta catre un alt crampei de istorie sau de legenda. Vedem Bojdeuca lui Creanga, Parcul Copou, Teiul lui Eminescu, Palatul Culturii, Piata Unirii, Casa Dosoftei, Biserica Trei Ierarhi, Palatul Roznovanu, Strada Lapusneanu, Universitatea Al. I. Cuza si multe altele. Descoperim frumoasa manastire fortificata Cetatuia, oaza de liniste in mijlocul orasului. Incheiem cu un popas la „Plopi fara sot”, din apropierea hanului Trei Sarmale, unde se ospatau si beau vinul prieteniei Eminescu si Creanga.

Ziua 3: Humulesti – Manastirile Neamtului – Tarpesti (aprox. 280 km)

Azi avem ocazia de a descoperi tinutul Neamtului si de a intalni unele dintre cele mai vechi si impunatoare manastiri din Moldova. Vizitam Agapia, Neamt si Secu. Ne oprim in Humulesti, la Muzeul Memorial Ion Creanga, o casuta veche pastrata cu grija, in interiorul careia domneṣte farmecul copilariei celui mai mare povestitor roman, Ion Creanga. Incheiem ziua la un muzeu surprinzator, Muzeul Neculai Popa din Tarpesti.

Ziua 4: Situl Cucuteni – Podgoria Cotnari – Harlau (aprox. 160 km)

Va invitam sa participati la o excursie optionala de o zi (extracost). Incepem ziua cu o vizita la Rezervatia Arheologica de la Cucuteni, una dintre cele mai vechi si misterioase civilizatii cu ceramica pictata ale lumii preistorice, cu o vechime mai mare decat cea mesopotamiana. Apoi poposim la Podgoria Cotnari, printre cele mai faimoase din Romania, datand din anul 1448. Vinul de aici a fost preferatul lui Stefan cel Mare. Facem un tur al cramei si ne bucuram de o degustare de vinuri.  Continuam cu Harlau, veche asezare a Moldovei, fiind atestat documentar inca de la 1386. Din vechile curti domnesti medievale acum se mai pastreaza ruinele si o serie de vestigii foarte bine administrate de Muzeul de Istorie al orasului. Vizitam Curtea Domneasca, Biserica lui Stefan si Muzeul Viei si Vinului.

Ziua 5: Palatul Cuza – Castelul Sturdza – Bucuresti (aprox. 390 km)

Dupa micul dejun descoperim doua palate minunate din imprejurimile Iasiului, Palatul Cuza de la Ruginoasa si Castelul Sturdza de la Miclauseni si aflam povesti si legende interesante despre viata marilor familii boieresti din Moldova. Intoarcere in Bucuresti spre sfarsitul zilei.