Sibiel, cetatile Transilvaniei – 04.06, 03.09, 10.09, 17.09, 01.10.’18 – 159 euro

    159 euro Sibiel și cetatile Transilvaniei

sejur 4 nopti/ 5 zile – mic dejun si cina hotel de 4*, transport cu autocarul

Date plecare: 04.06, 03.09, 10.09, 17.09, 01.10.2018

Puncte de imbarcare:
Bucuresti, Pitesti, Ramnicu Valcea

Tariful include:

•           4 nopți de cazare la pensiune 3* în Sibiel (lângă Sibiu)

•           Mic dejun și cină + un pahar de apă și vin la masă

•           Excursiile de o zi prezentate în program

•           Transport cu autocar modern, cu climatizare, clasificat 3*

•           Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă

Program

Ziua 1: Bucuresti – Muzeul Astra – Sibiu – Sibiel (aprox. 310 km)

Plecare din Bucuresti pe Valea Oltului spre Sibiu. La Dumbrava Sibiului descoperim adevarate minuni ale creatiei populare in cel mai frumos spatiu expozitional in aer liber din Romania, Muzeul Civilizatiei Populare ASTRA. Continuam cu un tur ghidat prin centrul istoric al Sibiului. Petrecem urmatoarele 4 nopti la pensiuni in Sibiel, intr-o ambianta prietenoasa si relaxanta.

Ziua 2: Din turn in turn pe Tarnave (aprox. 240 km)

Astazi propunem o incursiune in tinutul cetatilor fortificate. Vom explora Valea Tarnavelor si afla povesti fascinante legate de viata colonistilor sasi. Medias, capitala tinutului, are imaginea tipica a unui burg medieval cu fortificatii puternice strajuite de turnuri si bastioane. Dar nu este o cetate oarecare; dincolo de zidurile sale, orasul pastreaza legende si simboluri care vor fi dezvaluite in timpul unei plimbari prin centrul vechi. Trecem portile cetatii Biertan, cea mai spectaculoasa dintre lacasurile de cult fortificate si aflam de ce Printul Charles este fascinat de aceasta zona. Apoi ne asteapta o degustare cu produse locale udate cu rachiu in Turnul Slaninilor din Mosna. Contemplam detaliile arhitecturale ale cetatii din Alma Vii, desprinsa parca din cartile de povesti si incheiem la Richis, cunoscut pentru traditia in cultura vitei de vie. Vom incerca vinul local si asculta povestile minunate ale fostelor bresle mestesugaresti.

Ziua 3: Din sat in sat in Marginimea Sibiului (aprox. 90 km)

Descoperim lumea pastorala din Marginimea Sibiului, cu asezari pitoresti si un ritm de viata domol. Oprim la Cisnadie pentru a vizita frumoasa cetate fortificata din sec. al XV-lea si la Cristian pentru a afla povestea localitatii cu cele mai multe berze din Transilvania. In Rasinari, cea mai veche localitate din zona, vedem casele memoriale ale filozofului Emil Cioran si poetului Octavian Goga, ambii nascuti aici si biserica ortodoxa pictata, construita in 1752. Incheiem turul la Saliste, unde descoperim simbolistica portului sasesc, vedem cum ne sade in straie populare si ne rasfatam degustand faimoasa dulceata din partea locului.

Ziua 4: Cetatea Calnic si Alba Iulia (aprox. 180 km)

Va invitam sa participati la excursie optionala de o zi (extracost). Descoperim Cetatea Calnic, o cetate nespus de frumoasa, inclusa in patrimoniul UNESCO. Apoi ne asteapta o incursiune intr-unul dintre cele mai importante orase ale Romaniei: fosta asezare daco-romana, colonie saseasca, fortareata austro-ungara, oras-simbol al Marii Uniri din 1918 – Alba Iulia.

Ziua 5: Muzeul Brukenthal – Bucuresti (aprox. 280 km)

Dupa micul dejun e timpul pentru o vizita la Palatul Brukenthal. Plin de rafinament, palatul gazduieste acum cel mai bun muzeu de arta din Ardeal. Admiram si ineditul Muzeu al Farmaciei inainte de plecarea spre casa.