Circuit, autocar, Turcia – Istanbul – tarif 115 eur/1 pers – 1+3 nopti/ 5 zile

Turcia – circuit cu autocarul 1+3 nopti/ 5 zile – Istanbul – Constantinopol – capitala Bizantului

tarif: euro 115,-/1 persoana in camera dubla

Februarie: 10-14.02, 24-28.02, Martie: 09-13.03, 30.03-03.04, Mai: 25-29.05, Septembrie: 28.09-02.10, Octombrie: 26-30.10, Noiembrie: 02-06.11.2016

 

click aici oferta completa circuit cu autocarul Turcia – Istanbul

Manastirea Izvorul Tamaduirii – Biserica Vlaherne – Palatul Dolmabahce – Palatul Topkapi – Catedrala Sf. Sofia

Ziua 1. Bucuresti – Istanbul (650 km.) Intalnire la ora 20.30 in București de la Autogara din Calea Grivitei, nr 158, plecare la ora 21.00 pe ruta Ruse – Edirne – Istanbul.

Ziua 2. Manastirea Izvorul Tamaduirii – Biserica Vlaherne – Patriarhia Ecumenica Ajunsi in Istanbul, ne indreptam spre Manastirea Izvorul Tamaduirii care a fost construita de catre imparatul Leon I (457-474). Continuam cu vizita la Biserica din Vlaherne cu hramul Acoperamantul Maicii Domnului; cel mai important eveniment a avut loc in anul 626, atunci cand Constantinopolul a fost asediat de avari, in timp ce imparatul Heracle cu trupele sale erau plecați la lupta cu persii. Icoana Maicii Domnului Blachernitissa a fost scoasa in procesiune, iar avarii au incetat asediul; victoria a fost pusa pe seama Maicii Domnului; dupa Catedrala Sfanta Sofia, aceasta este cea mai importanta biserica inchinata Maicii Domnului din oras. Ziua continua cu vizita la Patriarhia Ecumenica. Cazare la hotel in Istanbul.

Ziua 3. Biserica Romaneasca – Palatul Dolmabahce – Muzeul Chora Dupa micul dejun ne deplasam catre Biserica Romaneasca din Istanbul cu hramul Sfanta Muceniţa Paraschevi și Sfinţii Martiri Brancoveni dupa care vom vizita Palatul Dolmabahce, Moscheea Suleymanyie, construita dupa modelul Catedralei Sfanta Sofia si Muzeul Chora, fosta biserica ortodoxa, socotita una din cele mai frumoase biserici bizantine din Turcia; dupa ce a fost transformata in moschee, astazi este muzeu bizantin. Optional, se poate incheia ziua cu o frumoasa croaziera pe Bosfor (10 euro) in care se pot vedea diverse obiective aflate pe malul European și Asiatic. Cazare la hotel in Istanbul.

Ziua 4. Palatul Topkapi – Catedrala Sf. Sofia – Moscheea Albastra Dupa micul dejun se pleaca intr-un tur pietonal vizitand cele mai importante obiective din Istanbul: Coloana Incercuita ridicata pe locul forumului lui Constantin, Palatul Topkapi, fosta resedinta a sultanilor otomani, astazi muzeu; alaturi de Hagia Sofia, palatul este cel mai vizitat loc din Turcia; adaposteşte exponate unice: sabia Psalmistului David, Toiagul lui Moise, partea frontala a craniului şi mana dreapta a Sfantului Ioan Botezatorul, Turbanul lui Iosif și cel al lui Avraam, sabia Sfantului Ştefan cel Mare; Catedrala Sfanta Sofia (Biserica Sfintei Ințelepciuni) fosta Catedrala a Patriarhiei din Constantinopol, apoi moschee, astazi fiind muzeu; prima biserica a fost construita in anul 325 de catre Constantin cel Mare, ultima ceremonie crestina fiind tinuta in data de 29 mai 1453, Basilica Cisterne, Moscheea Albastra (singura moschee din lume cu 6 minarete) cea mai mare moschee din Istanbul, fiind un simbol al Turciei; moscheea este cunoscuta sub numele de Moscheea Albastra datorita celor 21.000 de panouri de faianta; locul fostului Hipodrom, unde acum se afla: Fantana lui Wilhem II, Obeliscul Egiptean, Coloana Serpuita, Coloana lui Constantin Porfirogenetul. Popas in Bazar al lui Bayazid. Cazare la hotel in Istanbul.

Ziua 5. Istanbul – București (650 km.) Dupa micul dejun vom pleca spre Bucuresti. Vom ajunge la Bucuresti in functie de traficul auto si de formalitatile vamale.

Bonus: NOU! Pachet asigurari inclus: asigurare medicala, asigurare storno, asigurare de bagaj doar pentru posesorii de PELLERIN CLUB CARD (acest card se achizitioneaza contra unei taxe)

Servicii incluse:

 • transport cu autocarul, miercuri noaptea Bucuresti – Istanbul si duminica ziua Istanbul – Bucuresti.
 • 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel de 3*, cazare de joi pina duminica.
 • ghid si preot insotitor din partea agentiei.

Servicii neincluse:

 • taxe/ intrari la obiective si cheltuieli personale, ghid local
 • mesele de pranz si cina
 • croaziera pe Bosfor (aproximativ 10 euro)

Detalii autocar: Transport autocar din Bucuresti, cu plecare miercuri seara, 1 noapte in autocar, sosire joi dimineata la Istanbul, apoi 3 nopti cazare la Hotel in Istanbul si retur duminica pe timp de zi.

Grup minim 35 persoane pentru mentinerea tarifului si pentru concretizarea circuitului.

Pentru calatoriile in Turcia turistii trebuie sa detina pasaport valabil minim 6 luni de la data iesirii din Turcia! 

Alte informatii importante:

 • Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.
 • Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.
 • Categoria hotelurilor este cea oficiala pentru Turcia.
 • Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in functie de data achitarii avansului si semnarii (intocmirii) contractului.
 • Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
 • Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.